top of page

Bryllupssesongen er endelig i gang!

Årets bryllupssesong er endelig i gang. Kristin og Silje skulle ha sin vielse i Lillehammer kirke, og hadde booket meg inn for å dokumentere det hele. Oppdraget inneholdt vielse og offisielle bilder. Når jeg tar halvsdagsfotografering så pleier jeg også å tilby 1 time med forberedelsesfoto om kunden ønsker det.


Dagen startet med forberedelser. Her kommer jeg innom stedet der brud/brudgom fikser seg før vielse.

I en slik forberedelse så er jeg der for å fange spenningen og gleden som er før en vielse. I dette tilfellet så tok jeg forberedelsesfoto av begge brudene. Det kan være stor variasjon i hvordan man velger å gjøre forberedelser. Noen gjør det på salonger, noen gjør det hjemme, og noen gjøre det på loctaionen der bryllupet skal være.


Når jeg tar "in action" bryllupsbilder så prøver jeg å opperere så anonymt som mulig. De beste bildene blir alltid når ingen tenker så veldig mye over at jeg er det å tar bilder.


I vielsen så liker jeg å være ute i relativt god tid. Om det er en kirke, eller en plass jeg ikke har vært, så er det alltid lurt å se seg om kring, teste innstillinger på kamera, se etter vinkler og prate med presten. På denne måten er jeg veldig forberedt på

ulike senarioer som kan oppstå under en vielse.

I selve vielsen så fokuset mitt på å fange øyeblikkene som utspiller seg gjennom en vielse. brudkommens første reaksjon når han ser bruden, bruden på veg opp kirkegulvet, selve vielsen, løftene og tingene, det første kysset osv. Ved utgang fra kirken tar jeg de tradisjonelle bildene på veg ned kirkegulvet. Etter vielsen er ferdig så sto brudeparet i inngangen og takket alle som kom. Her tok jeg bilder av det første møtet mellom nygifte og familie/venner.


Halvdagsfotografering inneholder også offisielle bilder. Da vwgDa vwDa v gestene hadde kommet seg utenfor, før de steg ut av kirken. Lillehammer kirke er bygget opp i mur som gir en veldig fin kontrast mot hvite kjoler. Her fanget jeg de nygifte fra ulike posisjoner mens de sto ute på kirketrappen, men mitt favorittbilde kom faktisk fra bak i "feltet" der jeg har noen av gjestene i forgrunn. Dette er et element som ofte brukes for å skape dybde i bilder, slik at det motivet som blir fotografert havner i midten av 3 lag. I dette tilfellet så blir det første laget gjestene i forgrunn, så subjektet og til slutt bakgrunnen.Halvdagsfotografering inneholder også offisielle bilder. På de offisielle bildene planlegger jeg og brudeparret ulike plasser de ønsker å ta bilder på før selve bryllupsdagen. Jeg er ofte behjelpelig på å finne fine plasser om brudeparet ikke har noen konkrete ønsker. Her spiller ofte smak og behag inn. Man kan ta de offisielle bildene på alle måter man kan tenke seg. Det kan være basert på område som er av spesiell betydning for brudeparet, felles interesser, naturlige omgivelser, urbane omgivelser. Her kan man også leke med hvordan bilde skal se ut. Kan ta bilde med et tema eller litt mer tradisjonelle oppstilte bilder. Brudeparet her ville veldig gjerne ta bilder ved mesnaelva i Lillehammer. Dette er en elv som renner rett gjennom Lillehammer sentrum, og det er bygd opp fine områder rundt elva.
Ofte når jeg tar portretter og slike bilder ute liker jeg å bruke blits. Jeg stiller da inn kameraet for at lyset på himmelen, og bakgrunnen skal være riktig, så lyser jeg opp motivet jeg ønsker. På denne måten så skaper jeg et bilde som harmonerer veldig mellom motivet og omgivelsene.Det er aldri noen problem om brudeparet ønsker flere ulike lokasjoner. Bryllupsfesten skulle foregå på Lillehammer hotell som har et stort og fint uteområde. Vi bestemte at vi skulle ta noen bilder der, før brudeparet returnerte til gjestene sine.


en fantastisk start på årets bryllupssesong. Om du har noen spørsmål, ønsker flere slike innlegg fra ulike oppdrag jeg gjør eller bare har en kommentar, så skriv under, eller send meg en melding i kontaktskjemaet.


31 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page